بررسی روش درمان ریزش موی تلوژن افلوویوم در بلاگ ایران فیت

بیماری تلوژن افلوویوم چیست + علائم و روش درمان

ریزش مو تلوژن افلوویوم، نوعی فرایند پیش رونده است که طی آن طول و قطر موهای ترمینال کاهش می‌یابد. این پدیده کاهش ضخامت مو ترمینال که معمولا ضخامت بالایی در افراد سالم دارند، مینیاتوریزاسیون  نام دارد. این امر در نهایت منجر به کوتاه شدن فاز آناژن (رشد) در چرخه و کاهش عناصر زاینده در فولیکول موها خواهد شد. بیماری تلوژن افلوویوم (Telogen effluvium) یا همان ریزش موی شوکی، معمولا پس از یک شوک، استرس یا حادثه رخ می‌دهد و موجب ریزش موقتی مو در ناحیه بالای سر می‌شود. ممکن است سوال بپرسید که تشخیص تلوژن افلوویوم چگونه است؟ تلوژن افلوویوم چقدر طول میکشد؟ روش درمان این بیماری چیست؟ پیشنهاد می‌کنیم به مطالعه این مطلب ادامه دهید تا بدانیم تلوژن افلوویوم چیست.

ریزش مو تلوژن افلوویوم؛ بیماری کاهش شدید فولیکول‌های مو در بالای سر

در بیماری ریزش مو تلوژن افلوویوم، چرخه حیات مو دچار مشکل می‌شود و موها در فاز ریزش (تلوژن) باقی می‌مانند. به‌این‌ترتیب رویش مجدد مو به‌خوبی و به مقدار کافی اتفاق نمی‌افتد. در نتیجه جای موهای از دست رفته پر نمی‌شود و طاسی رخ خواهد داد. تشخیص بیماری مینیاتوری شدن مو باید توسط پزشک متخصص انجام شود. اگرچه در برخی موارد با گذر زمان این بیماری خود به خود برطرف می‌شود، اما در بسیاری از موارد نیز بهبود بیماری به پیگیری جدی و مراقبت پزشکی بستگی دارد

مینیاتوری شدن مو، در صورت تشخیص درست و به موقع قابل درمان است. انتخاب روش درمان ریزش مو تلوژن افلوویوم با‌توجه‌به منشا بیماری و شرایط روحی و جسمی فرد تعیین می‌شود. البته باید توجه داشته باشید در صورتی روند درمان با نتیجه مثبت همراه است که تشخیص تلوژن افلوویوم، به‌درستی انجام شود و فرد به بیماری دیگری مبتلا نباشد. در نهایت پزشک با‌توجه‌به شرایط بیمار و شدت ریزش مو از انواع روش‌های درمای مثل کاشت مو fue، کاشت مو fit یا کاشت مو bht برای درمان طاسی استفاده می‌کند. 

بیماری تلوژن چیست

دلیل ایجاد ریزش موی تلوژن افلوویم چیست؟

شناخت دلیل ابتلا به تلوژن مو، علاوه‌بر تسهیل پیدا کردن راهکار درمانی، به افزایش آگاهی و دوری از منشا ایجاد این بیماری کمک می‌کند. در ادامه به بررسی علائم ریزش موی شوکی به منظور درمان تلوژن افلوویوم، می‌پردازیم. 

  • بارداری و زایمان
  • یائسگی
  • شوک‌ شدید جسمی (برای مثال بر اثر انجام دادن یک عمل جراحی)
  • اضطراب شدید
  • تغییر ناگهانی رژیم غذایی یا کاهش وزن ناگهانی 
  • فقر آهن
  • اختلالات غده تیروئید
  • تب، عفونت یا برخی بیماری‌ها
  • مصرف برخی داروها

در صورت مشاهده علائم شدید ریزش موی شدید حتما برای تشخیص علت به پزشک مراجعه کنید. در‌صورتی‌که به ریزش تلوژن افلوویم مبتلا باشید، پزشک ممکن است راهکارهایی مثل کاشت مو fit را برای از بین علائم این بیماری تجویز کند. 

استرس شدید؛ دلیل ایجاد بیماری تلوژن افلوویوم

روش درمان ریزش موی تلوژن افلوویوم؛ آیا ریزش مو شوکی درمان می‌شود؟

مینیاتوری شدن یک جنبه عمومی آلوپسی آندروژنتیک است و مسئول بیشتر تغییرات زیبایی اولیه در حین ریزش مو است. به بیان ساده‌تر، اوایل پدیده طاسی، کم پشت شدن مو به دلیل باریک شدن (مینیاتوری شده) ساقه‌های مو است و نه از دست دادن واقعی مو. بااین‌حال ممکن است موهای اطراف ناحیه طاسی، مینیاتوری شده باشند. مو مینیاتوری شده، با احتمال بیشتری می‌ریزد؛ بنابراین باید از تکنیک مناسبی برای درمان تلوژن افلیوم استفاده کرد. 

اگر چه ریزش موهای مینیاتوری، خفیف و قابل چشم‌پوشی است. بااین‌حال امکان تشدید این نوع ریزش مو و طاسی کامل بیمار وجود دارد. شناسایی این بیماران که اختصاصا در معرض خطر قرار دارند، گوشزد کردن احتمال این پدیده به همه بیماران و در نظر گرفتن این حالت در ضمن برنامه ریزی جراحی از اجزا لاینفک اجرای انواع روش‌های کاشت مو مثل کاشت مو bht هستند.

آیا کاشت مو با بانک مو ضعیف برای درمان ریزش مو تنشی امکان‌پذیر است؟

نگرانی درباره محدود بودن بانک مو، یک پدیده نسبتا تازه در جراحی‌های پیوند مو به شمار می‌رود. برای جبران محدودیت بانک مو باید روش‌هایی مثل استفاده از تکنیک‌های اصولی برداشت مو در نظر گرفته شود. همچنین  دقیق بودن دیسکسیون فولیکولی در تضمین اهمیت ثمردهی مخزن دهنده مو اهمیت دارد. 

مخزن دهنده پیوند مو نسبت به فاکتور تراکم، حساس است؛ به‌نحوی که برای هر یک واحد تغییر در تراکم ناحیه دهنده، دو برابر تغییر در مقدار موهای قابل برداشت وجود دارد. ازاین‌رو برای کاشت سبیل و مو باید به تکنیک برداشت اصولی از بانک مو توجه داشته باشید. در ادامه به بررسی واضح‌تر این تکنیک به منظور پیوند مو می‌پردازیم. 

تکنیک برداشت از بانک مو برای درمان ریزش مو چگونه محاسبه می‌شود؟

بیمار مبتلا به ریزش موی تنشی ممکن است 50% موی خود را از دست بدهد. از سوی دیگر برای یک فرد متوسط با ترکم 1 واحد فولیکولی 2 عدد مو در هر میلی‌متر مربع، تراکم واحد فولیکولی می‌تواند به نیم واحد یا یک مو در هر میلی‌متر مربع کاهش یابد. این زمانی است که ناحیه دهنده، بسیار کم پشت بنظر می‌رسد. برای افرادی که تراکم مو بیشتری دارند، می‌توان درصد بالاتری از مو را برداشت کرد. 

با‌توجه‌به توضیحات ارائه شده، بیمار با تراکم مو 2/5 در هر میلی‌متر مربع از یک فرد متوسط با تراکم 2 در هر میلی‌متر مربع، 50% بیشتر موی قابل برداشت دارد. مقدار موی قابل برداشت همچنین بستگی به مشخصات واحد فولیکولی و شلی پوست سر دارد؛ تراکم مو آشکارا با هر نوع کاشت مو تحت تاثیر قرار می‌گیرد. اگر فرد یک جراحی کاشت مو داشته باشد که تراکم دهنده آن 25% یابد، به‌این‌ترتیب نیمی از موهای قابل برداشت وی از بین می‌روند. چون تراکم واحد فولیکولی به 75/0 واحد در هر میلی‌متر  یا 5/1 مو در میلی‌متر می‌رسد. استفاده از تکنیک‌های اصولی برای برداشت مو بدون آسیب به بانک مو و کاشت موثر از فاکتورهای تعیین‌کننده قیمت کاشت مو به شمار می‌رود. 

کاشت مو برای بیماری تلوژن افلوویوم تا چه حد موثر است؟

عدد واقعی گرافت‌هایی که می‌توان برای پیوند مو برداشت کرد، به فاکتورهای متعددی دارد از جمله اندازه ناحیه دهنده، شل بودن اسکالپ، مشخصات مو (ضخامت ساقه مو  و فرفری بودن آنها ) و کنتراست بین رنگ مو و بستگی دارد. برای رسیدن به حداکثر تاثیر از کاشت مو از خدمات ده کلینیک برتر کاشت مو در تهران استفاده کنید. 

بررسی مراقبت‌های کاشت مو برای درمان بیماری مینیاتوری شدن مو

ریزش مو تلوژن افلوویوم درمان‌پذیر است؛ بااین‌حال هنگام استفاده از انواع روش کاشت مو برای درمان این بیماری باید مراقبت‌هایی انجام شود که در ادامه بررسی می‌کنیم. 

  • در بیمارانی که در مراحل بسیار اولیه تاس شدن هستند؛ کاشت مو را به تاخیر بیندازید. در این شرایط باید صبر کنیم که بیمار حداقل به 600 تا 800 واحد فولیکولی، نیاز داشته باشد. درمان طبی برای اغلب این بیماران، مناسب‌تر از روش جراحی است.
  • اگر قصد جراحی داریم، حدود مناطق کاشت مو را با دانسیتومتری و نیز مشاهده با چشم غیر‌مسلح تعیین کنیم. دانسیتومتری شاخص حساس‌تری برای نشان دادن مینیاتوری شدن مو است.
  • کاشت مو را اطراف جایی که شدیدا مینیاتوری شده است، انجام ندهید. این منطقه با احتمال بالا بعد از رشد موی پیوندی از بین می‌رود.
  • در صورت امکان از واحد های فولیکولی کافی به‌نحوی  استفاده کنید که حجم موهای پیوند شده بیشتر از حجم موهایی ریخته بر اثر تلوژن افلوویوم باشد. همیشه به یاد داشته باشید که ما در واقع به جای تعداد بالای موی ظریف مینیاتوری شده، تعداد بسیار کمتری موی ضخیم دائمی و ترمینال می‌کاریم. 

برای درمان موثر تلوژن افلیوم، پیشنهاد می‌کنیم به پزشک متخصص مراجعه و مشاوره دریافت کنید. گاهی بیمار باید مدتی برای ثبات الگو ریزش مو صبر کند. 

کاشت مو برای درمان طاسی؛ یکی از روش‌های درمان ریزش مو تنشی

کاشت مو؛ موثرترین راه برای درمان عارضه ریزش شدید مو

در این مقاله به بررسی بیماری تلوژن افلوویوم پرداختیم. این بیماری بر اثر استرس و تنش منجر به ریزش مو در نواحی بالای سر می‌شود. برای درمان این عارضه بعد از ثبات الگو ریزش مو از کاشت مو استفاده کنید. انواع روش‌های کاشت مو fit، کاشت bht و کاشت مو fue برای درمان طاسی وجود دارد. با مراجعه به متخصص پیوند مو برای تشخیص اولیه و در نهایت دریافت خدمات درمانی اقدام کنید. 

اشتراک در:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *