جوش بعد از کاشت مو

لیست مطالب

کسانی که کاشت مو انجام می‌دهند باید آمادگی مواجه شدن با چند عارضه‌ی جانبی خفیف را داشته باشند. این عوارض جانبی موقتی بوده و توصیه‌هایی برای رفع آن‌ها توسط پزشک به شما ارائه می‌شود. شایع‌ترین عارضه‌ی جانبی در مورد کاشت مو، ورم و قرمزی در ناحیه‌ی گیرنده است. علاوه بر این، گاهی جوش‌هایی در نواحی دهنده یا پذیرنده ایجاد می‌شود. در این مقاله می‌خواهیم در مورد درمان جوش بعد از کاشت مو صحبت کنیم اما پیش از آن باید ببینیم که اصلاً چرا این جوش‌ها ایجاد می‌شوند.

جوش بعد از کاشت مو چیست؟

در پزشکی به جوش‌هایی که بعد از کاشت مو روی پوست سر ایجاد می‌شوند، فولیکولیت گفته می‌شود. ­با وجود این که این جوش‌ها ظاهر ناخوشایندی دارند، نشانه‌ای خوب از رشد موها و کاشت صحیح فولیکول‌ها هستند. پس حواستان باشد که این جوش‌ها با آکنه متفاوت‌اند و درمان جوش بعد از کاشت مو نیز با درمان آکنه فرق دارد.

فولیکولیت چیست؟

به التهاب نواحی اطراف فولیکول مو، فولیکولیت یا التهاب فولیکول گفته می‌شود. این التهاب معمولاً به شکل یک جوش ظاهر می‌شود. دلیل فولیکولیت، استرس وارد شده به پوست در ناحیه‌ی کاشت یا برداشت است. فولیکولیت تنها پس از کاشت مو دیده نمی‌شود؛ بلکه عارضه‌ای رایج است که خود به خود یا مثلاً بعد از اصلاح صورت پدید می‌آید. به همین دلیل افرادی که کاشت مو انجام نداده‌اند هم دچار این عارضه می‌شوند.

جوش بعد از کاشت مو چه زمانی ظاهر می‌شود؟

جوش بعد از کاشت مو معمولاً در دو هفته‌ی ابتدایی بعد از کاشت ظاهر می‌شود که در این زمان، موهای تازه کاشته شده در حال رشد هستند. همچنین احتمال جوش زدن پوست سر تا ۶ ماه بعد وجود دارد. پس اگر این جوش‌ها را مدتی طولانی مشاهده کردید، نگران نباشید. علت جوش سر بعد از کاشت مو می‌تواند مربوط به واکنش طبیعی بدن نسبت به عمل باشد. البته عدم رعایت بهداشت و چربی بیش از اندازه پوست سر نیز می‌تواند دلیل جوش بعد از کاشت مو باشد.

در نظر داشته باشید که باید از ترکاندن جوش بعد از کاشت مو خودداری کنید( هرچقدر هم این کار وسوسه کننده به نظر برسد باید مقاومت کنید!). قرار دادن کمپرس آب گرم روی جوش‌ها می‌تواند برای کاهش التهاب و کوچکتر شدن جوش‌ها مفید باشد. به این نکته توجه کنید که جوش‌ها انواع و شکل ظاهری متفاوتی دارند و قرار دادن کمپرس آب گرم برای جوش سر سفید بعد از کاشت مو توصیه نمی‌شود.

در صورتی که متوجه ایجاد جوش چرکی بعد از کاشت مو روی سر خود شدید بدانید که لازم است توجه بیشتری به رعایت بهداشت و نظافت پوست سر خود داشته باشید. جوش های چرکی بعد از کاشت مو خیلی شایع نیستند و در برخی شرایط نیاز است توسط پزشک درمان شوند( این درمان می‌تواند شامل مصرف چرک خشک کن و آنتی بیوتیک یا تخلیه جوش با سوزن استریل باشد.)

درمان جوش‌ بعد از کاشت مو

جوش‌های غیرچرکی و غیرعفونی، معمولاً خود به خود خوب می‌شوند. اما بازهم بهتر است که در مورد آن‌ها با پزشک خود مشورت کنید. احتمال دارد که جوش نشانه‌ی اولیه‌ی عفونت باشد. این را فقط پزشک می‌تواند تشخیص دهد.

توصیه‌های درمان جوش بعد از کاشت مو شامل موارد زیر است:

  • جوش‌ها را نترکانید. این کار باعث بدتر شدن شرایط و خطر به وجود آمدن اسکار می‌شود.
  • سر خود را دو بار در روز با استفاده از صابون‌های آنتی‌باکتریال یا شامپوهای درمانی (مانند زینک پیریتیون) بشویید. از لیف استفاده نکنید. بعد از شست‌وشو نیز سر خود را با حوله‌ای تمیز خشک کنید.
  • ژل‌ها و مایع‌های شست‌وشوی مناسب برای آکنه‌ها می‌توانند موثر باشند. محصولاتی که حاوی سالیسیلیک اسید یا بنزوئیل پروکسید هستند، باعث کاهش التهاب و کشته شدن باکتری‌ها می‌شوند.
  • از محصولات بهداشتی حاوی روغن استفاده نکنید.

اگر جوش‌ها ناشی از عفونت یا مشکلات جدی دیگر باشند، ممکن است نیاز به داروهای موضعی یا خوراکی داشته باشید. داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای ضد قارچی یا استروئیدها (کورتون).

اشتراک در:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *